Daytona Beach látnivalói

Daytona Beach-ről általában

daytona beach óceánpartSzéles, sűrű és sima homokos fövenyeivel Daytona Beach strandjai legendásak. Részben ennek köszönheti, hogy bő nyolcmillió turista keresi fel minden évben, de állítólag épp ez a sűrű homok az oka annak is, hogy már az 1900-as évek legelején elkezdtek motorsportversenyeket rendezni óceánpartjain. Többek közt ezért volt, hogy a század első felében a világ egyik leghíresebb tengerparti városa lett. Egymást érték itt a mindenféle versenyek, amelyek a tehetős versenyzők mellett vonzották a sajtót. Neve valamelyest kikopott a köztudatból, de pont a motorsport lett az, amely miatt ma is nemzetközileg ismert.

Miután egy fél évszázadon át a óceánparton rendezték őket, az ötvenes évek végén áthelyezték az autóversenyeket a Daytona International Speedway-re, ahol a mai napig óriási tömegek előtt zajlanak a mindenféle futamok. Persze lehet itt csinálni sok mást is. A város egész jól áll múzeumokból, golfpályákból, standokból, és minden októberben rendeznek itt egy óriási motoros felvonulást, a Biketoberfestet.

Daytona Beach part

 

Daytona Beach látnivalói

 

– Museum of Arts and Sciences: Florida egyik legnagyobb múzeuma nagyon sokszínű kiállításokkal bír. Képgyűjteménye mellett érdekes kubai, afrikai, kínai és kora-amerikai témájú művészeti gyűjtésekkel bír, de itt található a világ legnagyobb Coca-Cola-gyűjteménye is.

Museum-Of-Arts-And-Sciences

 – Daytona Lagoon: Egy sokoldalú vízi élménypark medencékkel, csúszdákkal, hullámfűrdővel és számos kiegészítővel. Tökéletes családi célpont: van itt mászófal, minigolf-pálya, és lehet gokartozni is.


– Daytona International Speedway: 1959 óta az amerikai motorsportélet egyik fő epicentruma ez a tri-oválpálya. Itt rendezik minden évben a Daytonai 24 órás, valamint a Daytona 500 versenyeket.

daytona motorspeedway

– Southeast Museum of Photography: Évi átlag húsz fotókiállítást bonyolít ez a közel négyezer darabos saját gyűjteménnyel rendelkező múzeum.

Térkép

Szállás Daytonában? Itt találsz:
Booking.com