Florida látnivalói

Miami csak egy Florida turisztikailag fontos úticéljaiból. Ha időd engedi, ne is elégedj meg csupán Miamival, és nézz körül a környékén. Floridában bármerre indulsz, előbb-utóbb szembejön egy üdülőváros, egy nemzeti park vagy egy homokos tengerpart.

 

 

Cape Canaveral

Az amerikai űrkutatás egyik legfontosabb helyszíne a Titusville-hez és Orlandóhoz közeli Cape Canaveral Air Force Station. Az USA légierejének bázisa közel hetven éve a rakétaindítások helyszíne. Ha szerencséd van, itt élőben is megnézhetsz egy fellövést, máskülönben szétnézhetsz a látogatóközpontban.

Cape Canaveral látnivalói

 

Daytona Beach

daytona-beach

Az amerikai motorsportélet egy fő központja, köszönhetően az itt található oválpályának, a Daytona International Speedway-nek. Tízezrek érkeznek ide az év nagyobb versenyeinek hetein, máskülönben az év egészén kedveltek óceánparti szállodái.

Daytona Beach látnivalói

 

Everglades Nemzeti Park

Everglades

Az Egyesült Államok második legnagyobb nemzeti parkja ez a Florida déli csücskét kitöltő mocsárvidék. Ebben az 6100 négyzetkilométeres parkban számtalan ritka trópusi növény- és állatfaj él, melyeket testközelből megnézhetsz, Everglades ilyen-olyan túrái ugyanis magas színvonalon szolgálják ki a látogatókat.

Everglades látnivalói

 

Fort Lauderdale

Fort Lauderdale

Amerika Velencéje ez a Florida déli részén található város. Fort Lauderdale mesterséges csatornáiról híres, 226 kilométer víziút található itt, azaz az itt élők tekintélyes részének otthona saját partszakasszal bír. Népszerű célpontja ez az utazóknak, különösen a LMBT-közösség számára felkapott.

Fort Lauderdale látnivalói

  

Jacksonville

Jacksonville
Mint New York és Philadelphia után a Keleti-Part harmadik legnépesebb városa, floridai mércével Jacksonville valóságos metropolisz. Ebből kifolyólag hangulatában nem hasonlít a helyi üdülővárosokra, de látnivaló azért akad bőven, amiért érdemes tenni egy kitérőt érte északra.

Jacksonville látnialói

 

Key West

Key West

Az óceán víze fölött, cöpökön álló 1-es út vezet az Egyesült Államok legdélibb városába, Key Westre, amely egyben sziget is. Szépsége miatt ez önmagában megér egy kitérőt, de itt áll a floridai turisták kedvelt fotóhelyszíne, a Southernmost Point-bója, amit vétek kihagyni. Ha itt állsz, közelebb vagy Kubához, mint Miamihoz.

Key West látnivalói

 

Naples

Naples florida

Olaszországi névrokonához nem sok köti ezt a tiszta, gazdag és modern kisvárost a Mexikói-öböl partján. Naples gyönyörű fehér homokos strandjai ellenére alig ismert az utazók előtt, az USA-ban is leginkább amiatt ismert, mert ez az Államok egyik legegészségesebb városa.

Naples látnivalói

 

Orlando

Orlando

A családos utazók paradicsoma Orlando, a szórakoztató parkok fővárosa. Annyi itt a családos program, hogy egy hét kevés végigjárni. A legnépszerűbb célpont évtizedek óta a Disney World és a Universal Studio, de ha itt jársz, a SeaWorld Aquaticát se hagyd ki.

Orlando látnivalói

 

Pensacola

Pensacola Beach II

Florida legnyugatibb városa ez a Mexikói-öböl partján, az alabamai államhatárhoz közeli kisváros. Az öt zászló városának is nevezik, mivel múltjában spanyol, francia, brit, konföderációs és Egyesült Államok-beli fennhatóság alá is tartozott. Ezek a sokszínű évszázadok nem múltak el nyomtalanul.

Pensacola látnivalói

 

St. Augustine

St. Augustine, Florida Courtyard

Az Egyesült Államok legrégebbi, folyamatosan lakott települése Saint Augustine. Múltjában meghatározó időszak volt a többszörös spanyol fennhatóság, melynek hagyatéka máig fellelhető itt. A város régóta kedvelt turistacélpont, a hatvanas években pedig fontos központja volt az emberjogi megmozdulásoknak.

St. Augustine látnivalói

  

St. Petersburg

A Mexikói-öbölbe mélyen benyúló félszigetre épült St. Petersburg egy szigetekkel és kis öblökkel gazdagon tagolt város. Nem véletlen, hogy a terület anno a kalózok kedvelt kikötője volt. Fantasztikus múzeumaival ma jelentős kulturális központ, de híresek még állat- és növénykertjeiről is.

St. Petersburg látnivalói

 

Tampa

TampaSzintén Florida nyugati felén található Tampa, az állam harmadik legnagyobb városa Jacksonville és Miami után. Florida más városaival ellentétben itt egész nagy arányban élnek német, ír és olasz származású emberek. Az olasz és kubai bevándorlók által egy időben nagyüzemben pörgetett cigarettagyártás miatt hívják Tampát Cigar City-nek is.

Tampa látnivalói