Jacksonville látnivalói

Jacksonville-ről általában

jacksonvilleHa Floridát járva besokalltál a kis vagy középnagy üdülővárosoktól és egy igazi metropoliszba vágysz felhőkarcolókkal, zsúfolt belvárossal Jacksonville-be vedd az irányt. Ez a Florida északkeleti partján található nagyváros 870 ezer lakójával New York és Philadelphia után a Keleti-Part harmadik legnépesebb városa.

Jacksonville hangulata méretéből kifolyólag más, mint az állam más turistacéljainak. Na meg az sem mellékes, hogy Florida más felkapott városaival ellentétben belvárosa az óceántól távol fekszik. Ettől függetlenül vízparton áll, a St Johns River partján.

Kulturális program, látnivaló itt is van elég. Igaz, óceánparti strandokban nem túl erős, de kárpótoljon érte, hogy a várost keletre és északkeletre határoló mocsaras parkok tökéletes kirándulóhelyek.

 

jacksonville zöld

 

Jacksonville látnivalói

 

Hanna Park: Messze a belváros zajától, az óceánparton találod a Hanna Parkot. Ha a közeli strandokon jársz, ez a szűken két négyzetkilométeres park tökéletes kitérő egy aktív vagy egy passzív programhoz. Van itt bringás triálpálya, kemping, horgászható és kajakozható tó és rengeteg hangulatos ösvény a sűrű erdő mélyén és az óceánparton.

Friendship Fountain: Amikor a hatvanas években átadták még a világ legnagyobb és legmagasabbja volt ez a St. Johns River Parkban található szökőkút. Néhány éve restaurálták, így ma is épp olyan szép, mint a új korában, amikor egész Florida egyik legfelkapottabb látnivalója volt. Noha nem olyan grandiózus, mint Dubaj rekorder szökőkútja, az esténként színes fényekkel megvilágított több tíz méter magas vízsugarai miatt megéri felkeresned.

friendship-fountain

Veterans Memorial Wall: Ez az EverBank Field szomszédságában található közel húsz méter hosszú emlékfal több mint ezerötszáz Jacksonville-ből és környékéről származó halott katona nevét őrzi. Egész az első világháborúig visszamenőleg találsz itt neveket, de a falat az elmúlt években többször bővítették Afganisztában és Irakban elhunytakkal.


Kingsley Plantation: A várost északkeletről határoló mocsaras területen, a Fort George Island-en található a Kingsley Plantation. Hosszú időkig ültetvény volt ezen a területen, mely nevét egyik tulajdonosáról, a Kingsley-családról kapta. Ugyan az ültetvényt mára benőtte az erdő, a birtok jó állapotban megtartott épületeiben sokat megtudhatsz az itt rabszolgaként, majd szabadon élő feketék munka- és életkörülményeiről.

Kingsley farm

Jacksonville Zoo: A Trout-folyó partján találod Jacksonville állatkertjét. Nilusi krokodil, afrikai elefánt, oroszlán, bali-seregély, koala – a floridai élővilág állatai mellett a világ minden tájáról származó állatokkal találkozhatsz ebben a negyvenhét hektáros parkban.

Térkép

 

Szállás Jacksonville-ben? Itt találsz:
Booking.com