Fedezd fel Miamit

Ha már mindent tudsz arról hogyan, mikor és hova is mész pontosan Miamiban, tudd meg, mit csinálj akkor, ha épp nem a látnivalóit járod. Ha szeretnéd alaposan felfedezni a helyi gasztrókultúrát, megtudni mely strandok elégítik ki legjobban az igényeidet, és átlátnád Miami tömegközlekedését, ez itt a te lapod.

 

Miami legjobb strandjai

miami-beach-strandSzéles, végtelenbe nyúló homokos strandok a kék óceán és hotelek, valamint art décó-épületek közé szorítva – ezt tudja Miami Beach sok kilométer hosszan. Miami azonban nem egyenlő Miami Beach-csel, sok jó strandot találsz még itt északra és délre, többet köztük parkok mélyére bújva.

Miami strandjairól bővebben

 

Gasztrókultúra Miamiban

kubai-szendvicsMint sok más területen Floridában, a gasztronómiában is erős a kubai és a karibi hatás. Előbbi leginkább a rengeteg Castro-menekültnek köszönhető, akik az elmúlt évtizedekben alapjaiban változtatták meg a helyi kajakultúrát. Ott vannak még az első osztályú citrusfélékből készült desszertek, meg egy extremitás, az aligátorhús.

Miami gasztrókultúrájáról bővebben

 

Tömegközlekedés Miamiban

miami-tomegkozlekedeseMiamiban egy nagyon jól kiépült, modern tömegközlekedési rendszer üzemel. Ha kiismered a metró, a magasvasút és a busz által alkotott hálózatot, akár autó nélkül is egyszerűen végigjárhatod a várost egyetlen kártyával. Van továbbá egy vonat is, amivel nekiindulhatsz az északibb városoknak.

Miami tömegközlekedéséről bővebben