Gyakran ismételt kérdések Miamiról

Egész évben meleg van ott, mégis, mikor érdemes Miamiba utazni?

A melegből nincs hiány egész évben, mégiscsak egy trópusi városról van szó. A nyarak itt forrók, párásak, míg a telek szimplán melegek.

A meleg mellett fontos tényező még az eső. Ősz végétől kora tavaszig úgy 6-8 esős nap van Miamiban, ami nyár és kora ősz között felmehet akár húszra is, de ezek jellemzően gyors lefolyású záporok, nem húznak keresztbe egy egész napos tengerpartozást. Továbbá ott van a hurrikánszezon, ami június elejétől novemberig tart. Ettől sem kell tartani, de érdemes követni és komolyan venni az ezzel kapcsolatos figyelmeztetéseket. Az időjárásról hosszabban olvashatsz a Miami időjárása lapon.

És az óceán milyen meleg?

Miami etéren nagyon szerencsés, ugyanis partjait a Golf-áramlat meleg vize mossa. Emiatt még januárban sem hűl 22 fok alá, a nyári hónapokban viszont néhol felmegy egészen 30 Celsius fokig is. És ez az óceán, Florida nyugati oldalán, a Mexikói-öböl zártabb strandjain jellemzően 2-3 fokkal melegebb a víz.

A főszezonhoz közel utaznék. Drágák a szállások olyankor Miamiban?

Nehéz főszezonról beszélni egy olyan városban, ahol egész évben jó az idő. Turistaügyileg sosincs itt pangás, de a tavasz közepétől az ősz kezdetéig viszonylag enyhül a téli dömping. Egyes elemző oldalak szerint az árakban ilyenkor akár másfél kétszeres differencia is lehet, de ez nem garantálja, hogy ne találhatnál elfogadható áron az igényeidnek való hotelt az év bármely részén. Bővebben: Így keress szállást Miamiban.

És úgy általában drágaság van?

Attól függ. Los Angelesnél elemzések szerint kicsivel olcsóbb, az USA nagyvárosaiban pedig a középmezőnybe tartozik, ha az árakat nézzük.

Mivel a szupermarketekben, a benzinkutakon, az egyszerű éttermekben és a gyorskajáldákban – mint az Államokban általában – olcsóság van, így ha nagyon olcsón akarsz kihozni itt egy nyaralást, nem lehetetlen feladat. Máskülönben itt is minden attól függ, a város mely részein és milyen elvárásokkal töltöd az időd. Értelemszerűen Miami Beach és a belváros a drágább, míg a külső negyedek az olcsóbbak minden téren.

Strandokban mennyire erős?

Mint az amerikai üdülővárosok tán leghíresebbje, Miami természetesen el van látva jól felszerelt, rendben tartott strandokkal. Az óceán és a finom homok ugye adott, de ezekkel az adottságokkal jól bánik a város. Miami Beach több kilométer hosszan hozza, amit a passzív pihenésre vágyó utazók elvárnak, míg rejtettebb strandjai jellemzően parkok mögé bújnak sokféle kiegészítő lehetőséggel, mint kajak-, szörf- vagy bicikli bérlés. Miami legjobb strandjait itt szedtük össze.

Muszáj autót bérelnem vagy megoldhatom anélkül?

Miami tömegközlekedése kiváló, a város szinte minden zugát bejárhatod így. Ha kimozdulnál Miamiból, jobb ha autót bérelsz.

Szép hely ez a Miami, de mit lehet itt csinálni a strandoláson túl?

Tény, hogy egy hosszabb nyaraláshoz Miami nem szolgál sok látnivalóval. Ha sem a ritka jó állapotban tartott art déco-épületek, sem a kubai hatással átitatott kultúra nem köt le tartalmasan, előbb-utóbb muszáj lesz autóba ülnöd és nekiindulnod Floridának.

Ha délnek mész, megnézheted az USA legdélebbi pontját, a giccsesen szép Key West szigetét, ahova egy óceán fölött kanyargó út vezet. Innen visszajövet megállhatsz egy jó kis mocsártúrára az ország második legnagyobb nemzeti parkjában, az Everglades Nemzeti Parkban. Ha megnéznél egy déli nagyvárost, irány Jacksonville. Ha jó múzeumokat járnál, nézz el St. Petersburgba, ha pedig a családosok Mekkájába vágysz, Orlando a te városod.

 Booking.com