St. Augustine látnivalói

St. Augustine-ről általában

florida látványosságA Florida északkeleti partján található St. Augustine-t még  spanyol hódítók alapították 1565-ben, és ellentétben az akkori kolóniákkal, ez a település átvészelte az indiánok és az éhínség okozta nehézségeket. Így történt, hogy ma az Egyesült Államok legrégebbi folyamatosan lakott településeként ismert, és sok hagyatékot őriz a spanyol fennhatóság idejéről.

Mint sok háborút látott városban, természetesen St. Augustine-ben is találsz erődöket. Ez Floridában nem ritkaság, amiből viszont itt meglepően sokat láthatsz, azok a változatos építészeti stílusban épült vallási és múzeumépületek.

Annak ellenére, hogy csak egy apró, kertvárosias kisváros, kulturális látnivalókban nagyon erős, és ma is sokat őriz hatvanas években mutatott arcából, amikor az emberjogi megmozdulások egyik fő kiindulópontja volt.

 st augustine látnivalói
 

St. Augustine látnivalói

 
Castillo San Marcos:  A város egyik legismertebb építménye ez az 1600-as években épült erőd. Még a spanyolok állították, öt méter vastag falakkal, kiugró bástyákkal, hogy megvédjék vele a lakosságot az angoloktól. Később aztán angol, konföderációs és amerikai zászló is lengett felette. Ma múzeumként látogatható.

Bridge of Lions: Még a harmincas években történ, hogy az Anasztázia-sziget mocsaras területét lecsapolták, és egy új városrészt építettek rajta. Ezt a kertvárost kötötte össze a belvárossal az Oroszlánok hídja, melyből mára csupán a híd márványból készült oroszlánszobrai maradtak, ezek ma a vízparton láthatóak.

oroszlános híd

Lightner Museum: Alcazar hotelként épült ez a spanyol reneszánsz szépség az 1800-as évek végén. A negyvenes évek közepéig hotelként is funkcionált, majd átrendezték múzeumnak, és máig akként látogatható. Tárlatai nagyon vegyesek, egy mini viktoriánus falutól nagy festők olajfestményin át egy egyiptomi múmiáig sokmindent láthatsz itt.


St. George Street: Az utca, ahova minden turistának kötelező betérnie. Ebben az építészetének köszönhetően sajátos hangulattal bíró utcában egymást érik a nagy történelemmel bíró házak. Itt áll például az USA legrégebbi fából készült iskolaépülete és a Constitution Plaza, a spanyol negyed üzleti központja.

St. Augustine térképe

 

Szállás St. Augustine-ben? Itt foglalhatsz:
Booking.com