Tampa látnivalói

Tampáról általában

tampa látnivalóiAz 1800-as évek végén itt talált foszfátforrás volt, amely becsatolta azóta az állam harmadik legnagyobb városává lett Tampát a floridai vérkeringésbe. A hirtelen gazdasági fejlődés eredménye lett egy ide épült cigarettagyár is, amely egyrészt hozta magával a szakmához értő kubaiakat, másrészt az olasz bevándorlókat, akik meglátták az üzletet a dohánytermékekben. A ma is tapasztalható nagy arányú latin és olasz gyökerű lakosság nagyrészt  ide vezethető vissza, de a Cigar City megnevezés is ezért ragadt a városra.

Akad itt látnivaló, amivel elütheted az időt, de ha strandolnál is, arra sokkal alkalmasabb a szomszédos St. Petersburg vagy Clearwater. A Tampa-öböl partján elterülő Tampa nem sok turistákat vonzó tengerparttal büszkélkedhet.

 

Tampa felhőkarcolók

 

Tampa látnivalói

– Ybor City: Egy önálló történelmi városnegyed Tampában. Az 1880-as években indult itt be a cigarettagyártás kubai, olasz és spanyol származású munkaerő segítségével, és bő ötven évig Ybor volt a dohányipari termékek gyártásának egyik fővárosa. A gyárépületek a mai napig emlékeztetnek a terület aranykorára.

– Florida Aquarium: Egy óriási üvegkupolás akvárium, mely első sorban a Florida környéki tengerek és édesvizek élővilágát mutatja be. A halak mellett korallokat, cápákat és rájákat is megnézhetsz itt néhány centi üvegfalon át.

floria aquarium

– SS American Victory: A második világháború utolsó évében készült hajó megjárta a vietnami háborút, mielőtt 1969-ben nyugdíjazták. Egy hosszas pihenőt követő restaurálás után lett belőle múzeumhajó az 1990-es évek végén. Azóta Tampa partján várja a második világháború, a koreai, valamint a vietnami háború hadihajóira kíváncsi látogatókat. Fedélzetén és gyomrában ezekről láthatsz kiállításokat.


– Skatepark of Tampa: A Keleti-Part egyik leghíresebb gördeszka-pályája, a deszkás szubkultúra egyik központja.

Tampa-Bay-History-Center

– Tampa Bay History Center: A múzeum a 12 ezer évvel ezelőtti időktől napjainkig dolgozza fel a Tampa-öböl történelmét. A tárlatok korszakonként mutatják be, hogyan éltek errefelé, így például Florida első lakóinak tárgyi emlékeit is megnézheted itt, vagy azt, milyennek látták az öblöt az első spanyol és francia felfedezők, de város huszadik századi mindennapjairól is látsz itt érdekeseket.

 

Térkép

 

Szállás Tampán? Itt foglalhatsz:
Booking.com