Miami időjárása

napos ikonMint az USA legforróbb állama, Florida egész évben üdülhető helynek számít; az óceán télen sem hűl 20 fok alá. Ha ide készülsz, jobb, ha bírod az extrémmagas páratartalmat, és a nyári hónapokban sok esőre számíts.

 

Alapinfók

Miami napsütésMiami városa csupán két szélességi fokra északra található a Ráktérítőtől, a Csendes-óceán partján. Éghajlata így a trópusi és a monszuni keveréke, ebből következik, hogy a nyarai forrók és csapadékosak, míg a telei melegek, a novembertől májusig tartó időszakban lényegesen kevesebb csapadékkal.

Ha a nyári hónapokban jössz, fullasztó melegre készülj. A forróság, a tenger közelsége és a rengeteg eső miatt június és szeptember között nem ritka a 80-90 százalékos páratartalom. Aktív pihenésre nem ez a legalkalmasabb időszak.

Ha télen jössz se fogsz fázni, a napi átlaghőmérséklet egyedül januárban esik húsz fok alá.

miamichart

 

Rengeteg eső

Mint az Egyesül Államok egyik legcsapadékosabb városában, Miamiban nagyon gyakoriak az esők, viharok. A nyári-kora őszi hónapokban havi 16-19 az esős napok száma, a csapadék mennyisége pedig 200 milliméter fölött van. Ezzel szemben a késő őszi, téli és kora tavaszi hónapokban csupán 6-8 esős nap van, a csapadék mennyisége 40 és 80 milliméter között mozog. A csapadékmennyiség persze ne riasszon, jellemzően gyors, rövid lefutású záporesőkből jön össze.

Miami eső


Az év második felében, hivatalosan június 1. és november 30. között tart a térségben a hurrikánszezon. A hurrikánoktól nem kell tartanod, komolyabb pusztítást Miamitól nyugatra szoktak végezni, de azért ebből fakadóan itt is előfordulnak tornádók, víztölcsérek és komoly viharok.

miamichart2

 

Az óceán hőmérséklete Miaminál

A téli kellemes meleg időjárását Miami nagyban köszönheti a partjait mosó meleg Golf-áramlatnak. Ennek köszönhetően a nyitott óceáni strandjainak vize egész évben fürödhető: még januárban is  22 fokos, nyaranta pedig akár 30 fokig felmelegszik. Florida nyugati, zártabb partjainál még ennél is 2-3 fokkal melegebb vizet találsz.

Miami tengerpartja

miamichart3

Érdekesség: Miami történelme során egyetlen alkalommal havazott a városban: 1977. január 20-án.