Fort Lauderdale látnivalói

Fort Lauderdale-ről általában

fort lauderdale látnivalóiA Floridában oly népszerű mesterséges csatornák építését Fort Lauderdale-ben sikerült csúcsra járatni. A dél-floridai városban 226 kilométer vízi út van, amiért szokás Amerika Velencéjének nevezni.

A rengeteg csatornák köré épített kertvárosnak hála Fort Lauderdale-ben 45 ezer jacht van bejegyeze, és több mint száz nagy kikötő található.

Történelme érdemben a floridai háború idején kezdődött, ekkor kapta nevét az ide épült erődök (fort), valamint William Lauderdale őrnagy után. Korábban a Tegesta indiánok éltek a területen, de az ő életminőségük már a spanyol felfedezők érkezésével hanyatlásnak indult. Akárcsak Florida más területein, a behurcolt betegségek, valamint a Kubába történt evakulálás miatt tűntek el szinte nyomtalanul. A város modern történelme viszonylag későn, a 20. század elején indult be.

 

Fort Lauderdale látnivalói

Las Olas Boulevard: Egy népszerű főút, amely a város mélyéről indulva tart egészen az óceánpartig. Az út óceánparthoz közeli szakasza hosszan halad egy mesterséges csatornákra épült kertváros szívében, de a turisták és egyúttal a gyalogosok számára inkább a belvárosi szakasza vonzó. Rengetegen nyüzsögnek itt éjjel/nappal – ki az éttermek, ruhaboltok, ki a bárok és éjszakai klubbok miatt.

las olas boulvard fort lauderdale

Úszó hírességek csarnoka: 1964 óta gyűjti az úszás, a vízilabda, a szinkronúszás és a műugrás legjobbjait, illetve azokkal kapcsolatos kiállítási tárgyakat az úszó hírességek csarnoka (International Swimming Hall of Fame). Évente egyszer tartanak itt avató ünnepséget, amelyen a beválasztott sportolók hivatalosan is hírnevessé válnak.

 

 

Bonnet House: Múzeumnak is mondják, valójában egy szép történelmi épület óriási kerttel ez az óceánparton álló villa. Hugh Taylor Birch, egy sikeres chicagói ügyvéd építette még 1895-ben, majd lányának és művész vejének adta esküvői ajándék gyanánt. A nyolcvanas években került egy állami szervhez, amely azóta is látogatható történelmi házként őrzi. Maga a villa és óriási gyönyörű kertje a turisták kedvelt sétacélpontja.

Bonnet House florida

Bugsy Siegel House: Bár sok szál nem kötötte a 30-as, 40-es évek rettegett gengszterét Fort Lauderdale-hez, egy villája azért volt a városban. A New River partján álló épület nem látogatható, a folyó vizéről nézheted meg a legjobban.

Térkép

 

Szállás Fort Lauderdale-ben? Itt foglalhatsz:
Booking.com