Key West látnivalói

Key Westről általában

Key West látnivalókHa Key Westen jársz, már közelebb vagy Kubához, mint Miamihoz. Ez az Egyesült Államok legdélebbi városa, ha óceáni szigeteit nem vesszük figyelembe. A város híres látnivalója, a Southernmost Pont-i bója ezt látványosan hirdeti, amiért az idelátogató turisták kedvelt fotós helyszíne. Innen egész pontosan 151 kilométerre található Kuba legközelebbi pontja.

Key Westnek sajátos hangulatot ad elszigeteltsége. Ez a fantasztikus épületekkel, pálmafákkal teli kertvárosias utcákkal teli város egészében belakta az azonos nevű szigetet. Szépsége, kisvárosias hangulata miatt mindenképp megér egy kitérőt.

Saját reptere van, így jöhetsz ide repülővel is, kikötője pedig óriási óceánjárókat fogad. A legjobb mégis autóval érkezni. Ezt az óceán vize fölött cölöpökön álló 1-es úton teheted meg.

 

Key west út

 

Key West látnivalói

Florida Keys: A szigetcsoport, amely a floridai félszigethez legközelebbi szigetétől, Key Largótól indul és Key West-ig tart.  Ez 150 kilométer hosszú szigetcsoport választja el az Atlanti-óceánt a Mexikói-öböltől, és ezen szigetek javán áthaladsz, ha az 1-es úton érkezel Key Westre.

Southernmost Pont Buoy: Ahogy neve is utal rá, ez a Key West déli részén található betonbója jelzi az Egyesült Államok legdélebbi pontját. Legalábbis az USA óceáni szigetet nem számolva ezt mondják az USA legdélebbi pontjának. 1983 óta áll a helyén ez a színes betontömb, és az évek alatt nagyon felkapott fotóshelyszín lett.

Key West

 

Zachary Taylor-erőd: Ez az 1800-as évek közepén épült erőd az amerikai polgárháború, majd a spanyol-amerikai háború fontos helyszíne volt. A sziget délnyugati végén található masszív építmény évtizedek óta céltalanul áll a helyén. Azon túl, hogy tökéletes sétahelyszín a közeli strandról, jobb híján háborús csaták újrajátszását végzik itt különféle évfordulókon. Halloween idején pörög még fel benne az élet, olyankor kísértet járta erődé alakul egy hétvégére.

 

 

Fort Jefferson: Ugyan a Mexikói-öböl nyílt vízén található, 110 kilométerre Key Westtől, de egyedül innen jutsz el erre a szigeten álló erődre. Mindennap indul turistahajó az erődhöz, amelynek falai mögött gondozott kertet, falain túl pedig gyönyörű fehér homokos standot találsz.

fort jefferson florida

Ernest Hemingway háza: Ma már múzeum, korábban Ernst Hemingway otthona volt ez a Whitehead Street 907-en található ház. 1931 és 1939 között élt itt az író, bár halálig megtartotta az épületet. A házban sokat megtudhatsz Hamingway életművéről, megnézheted az itt használt íróasztalát, és rengeteg macskát, akik közül többen állítólag az író saját néhai macskájának leszármazottai.

 

Térkép

 

 

Szállás Key Westen? Itt találsz:
Booking.com