Orlando látnivalói

Orlandóról általában

Orlando látnivalóiUgyan nincs óceánpartja, mégis a gyerekes utazók legjobb úticélja Orlando, amit nem túlzás a szórakoztatás floridai fővárosának nevezni.

Aktív pihenéshez hetekre elég programmal szolgál, többek közt itt található a Disney World és a Diseny sok más témaparkja, a Universal Studios szórakoztató parkja és a SeaWorld vízipark.

Ha meguntad a tematikus szórakoztatóparkokat, jó strandért sem kell messzire menned. Autóval egy óra alatt eléred az óceánparti strandokat, például Daytona Beach-en vagy Palm Bay-en, míg nyugatra indulva tökéletes célpont Clearwater a Mexikói-öbölben. Sőt, Orlando közvetlen környékén is találsz vízpartot, a város környéki kisebb-nagyobb tavakon mindenféle vízisportnak hódolhatsz.

Oralndo látványosságai
 

Oralndo látnivalói

 

Gatorland: Közel hetven éve az aligátorok menedéke már ez a park. Amellett, hogy kiemelt célja az állam aligátorfajtáinak megmentése, a Floridában több helyen látható aligátoros bírkózó- és etetőshow-kal szolgál. Az aligátorok mellett pitonokat és gyíkokat is láthatsz itt.

SeaWord: Egy látnivaló, amire egy nap nem elég. Ez az óriási alapterületű multipark mindennel szolgál, ami vízi program. Vannak itt vízi állatokról elnevezett óriási hullámvasutak, Atlantisz-témájú csúszdapark, a sarkok élőlényeit bemutató medencék, valamint medencés show-k, köztük gyilkosbálnás, delfines és oroszlánfókás műsorok.

Seaworld orlando

B-52 Memorial Park: Ha meguntad a végtelen szórakoztató parkokat járni, és érdekel a haditechnika, tégy egy kitérőt a város reptere mellett található kis parkba. A park központi eleme a világ tán legismertebb nehézbombázójának, a B-52-esnek egy évtizedek óta nyugdíjba vonult példánya.


 

Walt Disney World: Maga Walt Disney indította az építését, de a nevét viselő rajzfilmstúdió élményparkjának átadását már nem élhette meg. Az 1971-ben átadott park 45 éve alatt folyamatosan bővült, mára egy bejárhatatlan méretű élménypark-rendszer lett, melynek része a Disney World jelképévé lett Magic Kingdom, amely az 1950-es Hamupipőke rajzfilmben látható kastély mintájára épült. Jó hírű látnivaló itt még az Epcot Center, mely giccsesen jellegzetes épületeken át mutatja be a nemzetek kulturális sokszínűségét, a különféle kultúrák történelmét.

Disneyworldorlando

Holy Land Experience: Ahogy a nevéből már sejtheted, ez bizony egy keresztény tematikájú szórakoztató park. HLE az első századi Jeruzsálem épületeit és hangulatát idézi; ha a kereszténység története hidegen is hagy, Júdeáról sokat megtudhatsz itt. A legjobb show ettől függetlenül Jézus keresztre feszítésének újrajátszása.


 

Islands of Adventure: A Universal Studios stúdióinak szomszédságában áll ez a kalandpark. Akárcsak a szomszédban, itt is a Universal filmjei adják az alap tematikát, de itt mindenfelé tekergő hullámvasutakon, vízicsúzdákon és különféle óriáshintákon ütheted el az időt. A park nyolc szigetnek nevezett szakaszra van felosztva, saját szigete van a Jurassic Parknak, a King Kongnak, a Harry Potternek és a Marvel képregényhőseinek.

orlando kalandpark

Universal Studios Florida: Az Unversal Studio filmes témájú élményparkja. E.T., Harry Potter, Shrek, Simpsons – csak néhány azokból a filmekből/sorozatokból, melyek tematikával szolgálnak a csúszdákból, hullámvasutakból, karakterszobrokból és mindenféle búcsús játékból álló parkban.

Orlando térképe

Szállás Orlandóban? Itt biztosan találsz:Booking.com