Pensacola látnivalói

Pensacoláról általában

Pensacola világítótoronyFloridában ennél nyugatabbra nem találsz várost. A Mexikói-öböl partján elterülő mindössze 53 ezres lakosú Pensacola egy ugrásra van az alabamai államhatárhoz. Az öt zászló városának is nevezik, mivel múltjában spanyol, francia, brit, konföderációs és Egyesült Államok-beli fennhatóság alá is tartozott.

Több a polgárháborúból fennmaradt erődöt találni itt, valamint sokféle kulturális programot rendeznek Pensacólában és környékén. Köztük a legismertebb a minden év novemberében zajló Great Gulfcoast művészeti fesztivál.

Maga Pensacola csak egy végtelen kertváros, a turisták inkább a Pensacola-öblöt a Mexikói-öböltől elválasztó hosszú, keskeny szigetet, Pensacola Beach-et keresik. Itt sok kilométer hosszan állnak a homokos strand közvetlen szomszédságában a hotelek és a villák.


Pensacola Beach III
 

Pensacola látnivalói

 

Big Lagoon State Park: Ez a várostól délnyugatra található park egy aktív pihenésre tökéletes lagúna. A mocsaras park fölött kanyargó járdákon nagy sétákat tehetsz, de lehet itt kenuzni, kajakozni, biciklizni is.

National Naval Aviation Museum: Egy katonai repülés területen jól felszerelt múzeum. Gyakorlatilag mindent megnézhetsz itt az amerikai hadirepülők történelméből, és amellett, hogy egész közelről lehet ismerkedni a Douglas Dolphintól az F-14-eseken át a Lockheed C-130 Herculesig mindennel,  – akárcsak a legtöbb amerikai múzeumban – egy IMAX-vetítőteremben nézhetsz meg a témába vágó kisfilmeket.

naval-aviation-museum

Fort Pickens: A több háborúban is használt erőd 1834 óta áll a helyén. Aktív szereplője volt az amerikai történelem elmúlt kétszáz évének, többek közt itt tartották fogva 1886 és 1887 több hónapjában a csirikava apacsok hírhedt vezérét, Geronimót.


Pensacola Light: A város első világítótornyának, az Aurora Borealisnak az utóda. Jelen formájában 1965 óta áll a helyén, és egy ideje már mint látogatóközpont funkcionál. Egy egyesület tartja fent, amely nyilvános túrákat szervez a tetejére.

Pensacola térképe

Szállás Pensacolában? Itt foglalhatsz:
Booking.com