Naples látnivalói

Naples-ről általában

naples florida látnivalóiNem egy népszerű turistacélpont Naples, amit az Egyesült Államok egyik legegészségesebb városaként ismernek, és ami lakosságszámára vetítve az egyik leggazdagabb város az Államokban.

Egy kimagaslóan gazdag és tiszta város ez, ami nevét inkább kaphatta volna Velencéről, mintsem Nápolyról. Bár nagy részén sakktábla szerű kertvárosokból és vízparti toronyházakból áll, előbbire a kis öbleiben található csatornás utcái, illetve a cölöpökön álló villái emlékeztetnek.

Naples egy aranyos kisváros aranyos emberekkel, de kevés látnivalóval. A Mexikói-öböl partján fekvő, néhol hófehér homokos tengerpartja ettől függetlenül még floridai viszonylatban is gyönyörű. Ha a közeli Everglades Nemzeti Parkban jársz, már csak ezért is tegyél egy kitérőt errefelé.

 

????????????????????????????????????

Naples látnivalói

Delnor-Wiggins Pass State Park: Naples északi részén található ez vad, sűrű növényzetes park, melyet az óceán felől a város tán legszebb strandja határol, míg a másik irányban belenő egy kis öböl vízébe. Itt aztán strandolhatsz, kirándulhatsz és kajakozhatsz kedvedre, miközben olyan állatokat láthatsz természetes élőhelyükön, mint az álcserepes teknős, a halászsas vagy az USA címerében is látható fehérfejű rétisas.

Corkscrew Swamp Sanctuary: Ugyan ide már nagyon közel van az Everglades, ez a park még egész más élményt nyújt, mint az ottani túrák. A Corscrew-ban egy három kilométer hosszú, cölöpökön álló járdán sétálhatsz végig a magas fák lombajai alatt, többek közt ritka mocsárciprusok között, melyeknek nagyon kevés élőhelyének egyike ez a park.

corkscrew-swamp-sanctuary

Naples Zoo: Egy fantasztikus állatkert trópusi környezetben. Az állatok közül természetesen nem hiányozhatnak az aligátorok, de akárcsak Florida több nagy állatkertjében, az állomány itt sem kizárólag az államra szűkül. Láthatsz itt többek közt maláj tigrist, fekete medvét, leopárdokat, oroszlánokat.

Naples térképe

Szállás Naples-ben? Itt találsz:Booking.com