Legjobb strandok Miamiban

Alapinfók

Árak: Miami strandjaira ingyenes a belépés, de a strandokhoz közeli parkolók általában fizetősek, főleg hétvégente. Ennek ára strandonként változó, de 5-15 dolláros díjjal számolj egy napra.

Miami tengerpart

Felszereltség: A felkapottabb strandok mind jól el vannak látva vízimentőkkel, wc-vel és zuhanyzókkal. Miamiban nagyon felkapottak a vízisportok, így kajakot vagy szörföt a legtöbb helyen bérelhetsz. A legtöbb strandon emellett bérelhető napernyőt és napágyat is találsz.

Vízhőmérséklet: Ha nem szeretsz meleg vízben fürdeni, itt nem lesz szerencséd. Miami óceáni strandjain a nyári hónapokban 28-30 Celsius fokig felmelegszik a víz, és csak az év kevesebb mint felében megy 25 fok alá. A hűvös téli hónapokban a leghidegebb, de akkor is fürödhető: 22-23 fokos. Erről bővebben a Miami időjárása lapon.

 

8 jó strand Miamiban

Crandon Park Beach

crandon-park-beachCardon Park sokkal több egy jó parknál vagy egy jó strandnál. Mindkettőt tudja egyszerre, de olyan magas szinten, hogy egy egész napos családi programhoz sehol Miamiban nem találsz alkalmasabb helyet ennél. A Key Biscayne-sziget úgy felét lefedő parknak saját golfpályája van, emellett lehet itt teniszezni, röplabdázni, piknikezni, jókat enni, biciklizni és vadállatokat nézni – és ez még csak a park.

Az óceán felőli oldalon kialakított homokos strand példásan jól felszerelt, és nagyon emberbarát. Széles fövenyén néhol kis pálmaerdők adnak árnyékot, máshol apró gondozott füves kertek szakítják meg a homokot és tele van piknikasztalokkal.

Crandon Park Beach-ről bővebben

 

Sunny Isles Beach

miami tengerpart sunnyMiami északnyugati sarokpontjában, a Haulover Beach északi szomszédságában terpeszkedik a Sunny Isles Beach. Nem olyan rég még olcsó vízparti panziók álltak itt, ma luxusszállodák és drága apartmanok tornyosulnak a két és fél mérföld hosszú strand fölé.

A környezet nagyon városias, viszont épp ezért itt rengeteg étterem és bár közül válogathatsz a közelben; nagy a nyüzsgés és aktív az éjszakai élet. Ezt leszámítva azt tudja, mint a legtöbb stand Miamiban, illetve van egy nevezetessége. 1936 óta áll itt a Newport Pier, egy horgászmóló, amely 250 méter hosszan nyúlik be az óceánba.

Sunny Isles Beach-ről bővebben

  
Miami Beach

Miami Beach strandA Miamival szomszédos, lényegében külön üdülővárost alkotó Miami Beach része South Beach és North Beach is. Bár ezeken pár száz méterenként eltérő minőségű felszereltséggel találkozol, közös bennük, hogy mindegyiken megtalálod a város jelképeinek számító színes vízimentő állomásokat.

Ha Miami Beach-ről mint strandról esik szó, általában a 23. utcától a 63. utcáig terjedő Mid Beach-re szokás gondolni. Itt mindent tíz utcában találsz legalább egy parkolót a parton pedig szinte végig egymást érik a bérelhető napernyők és nyugágyak, így akárhova mész Mid Beach-en belül, nem tudsz rossz helyre kilyukadni.

Miami Beach strandjairól bővebben

 

Hobie Beach

Hobie BeachA windszörfösök törzshelye ez a Virginia Key-en, a Miami Seaquariumhoz közel található strand. Nevét Hobie Alter, a szörfsport nemrég elhunyt úttörője után kapta, de ismert még Windsurfer Beach-ként, és nevezik Doggie Beach-nek is. Utóbbiként azért, mert egyike a város nagyon kevés kutyabarát strandjainak.

Elsimított széles fövenyre, gondozott partra és büfékre itt ne számíts, de kárpótoljon, hogy fantasztikus a kilátás innen a belváros felhőkarcolóira. Ide tényleg csak az jön, aki szörfözni, kajakozni, vízibiciklizni, jet-skizni vagy kutyát fürdetni akar. Utóbbit kivéve ezekből itt bérelni is tudsz.

Hobie Beach-ről bővebben

 

South Beach

South-Beach-MiamiValójában ez nem is kifejezetten egy strand, inkább a két helyi strandnak is otthont adó városnegyed neve. Nevével ellentétben South Beach nem a legdélebbi strandolható óceánpart a városban, és az itt található South Pointe Park strandja, valamint a Ocean Drive South Beach alatt még van bőven jó hely a fürdőzésre.

Ez a két strand egymásba nyúlik, így sok jellegzetességet nem lehet elmondani róluk. Ha nyugisabb környezetre vágysz, a South Pointot válaszd, ahol találsz egy gyönyörűen kialakított kis parkot is, ha nyüzsgésre vágysz, menj az Ocean Drive-val párhuzamosan futó strandra. Innen az Art decó-negyed is csak egy ugrásra van.

South Beach strandjairól bővebben

 

Oleta River State Park

Oleta river park beachFlorida legnagyobb városi parkjában bújik meg ez az apró, alig ismert strand. Ha szereted a csendes, kis forgalmú tengerpartokat, ez igazán neked való. A strandot a park nevét is adó folyó határolja. Ez persze ne tévesszen meg, ugyanúgy az óceán vize van itt is, de zártabban mint bármely más miami strandnál.

Mint a parkok által határolt strandoknak általában, a nyugalom mellett ennek is a kiváló kapcsolódó lehetőségek a nagy előnyei. Ha meguntad a pancsolást a fehér homokos parton, nekiindulhatsz a park tanösvényeinek vagy bérelhetsz egy kajakot és végigevezhetsz mangrovével benőtt partvonalán.

Oleta River State Park Beach-ről bővebben

  
North Beach

North Beach MiamiAkárcsak South Beach, úgy North Beach is egy városnegyed neve Miami Beach-en. Az elnevezések emiatt megtévesztők, hiszen itt sem kifejezetten egy strandról van szó, egész North Beach partvonala egy hosszú rendezett partszakasz különböző felszereltségű szakaszokkal.

Ha itt fürdenél, a 78. utca és a 87. utca közötti szakaszt keresd. Itt található Miami Beach legnagyobb parkja, a North Shore Open Space Park. Közvetlen a vízpart mellett terül el; nagyon zöld, nagyon tiszta és nagyon sok árnyékos, füves területtel bír, azaz tökéletes menedék, ha besokalltál a naptól a homokon.

North Beach-ről bővebben

 

Haulover Beach

nudista strand miamiMég a North Beach-től is északra, az azonos nevű park óceán felőli oldalán található a Haulover Beach. Másfél mérföld hosszan terül el ez a keskeny fehér homokos strand, aminek különlegessége, hogy “clothing optional”, azaz semmilyen megkötés nincs itt a ruhaviselettel kapcsolatban. Mégsem kifejezetten nudista strand, de ne lepődj meg, ha pucér strandolókat látsz.

A Haulover híres még tisztaságáról és rendkívül magas szintű felszereltségéről. Ráadásul piknikező padjaival, árnyékos sétányaival a mögötte elterülő nagy zöld park kiváló menedék a forróság elöl.

Haulover Beach-ről bővebben