St. Petersburg látnivalói

St. Petersburgről általában

St. Petersburg FloridaFlorida nyugati partjainál találni St. Petersburgot, amely egy, a Mexikói-öbölbe mélyen benyúló félszigetre épült. A várost keletről a Tampa-öböl határolja, az azonos nevű városkától ez a legszűkebb részén öt kilométer széles öböl választja csak el. St. Petersburgnak rengeteg apró természetes és mesterséges szigete, valamint kis öble van, amiért állítólag anno a kalózok kedvelt kikötőhelye volt.

Helyi legenda szerint a város nevéről két alapítója, az orosz nemesi származású Peter Demens és egy helyi farmer, John C. Williams pénzfeldobással döntött. Ezen Demens nyert, aki a szülőhelyéhez közeli Szent Pétervár után nevezte el, mivel kellemes emlékei voltak róla fiatal éveiből. Az 1920-as években már egymás után épültek itt a hotelek, a lassú népességnövekedést pedig a második világháború évei pörgették fel, amikor az amerikai parti őrség és a légierő is tartotta gyakorlatait. Az ötvenes években kiépülő hidaknak és utaknak hála aztán hamar felmászott a lakosságszám 200 ezer fölé, ami azóta sem nőtt negyed millió fölé.

A város nagyon kedvelt a turisták körében. Ennek egyik oka, hogy az állam egyik legnapsütésesebb városa, másrészt még floridai viszonylatban is rengeteg jó múzeuma van.

 

St..Petersburg.Florida

St. Petersburg látnivalói

Museum of Fine Arts: 1965 óta fogadja a látogatókat St. Petersburg szépművészeti múzeuma. A kiállítási tárgyak java Florida nyugati partjának múlt béli és modern művészetét ölelik át, de láthatsz itt többet Claude Monet, Paul Cézanne és Pierre-Auguste Renoir munkáiból is. A képzőművészeti tárgyakon, festményeken túl komoly fotógyűjteménnyel bír a múzeum.

Sawgrass Lake Park: St. Petersburg belvárosától északra található a Sawgrass-tó, és az akörüli mocsaras vidéken kialakított park. A szó hagyományos értelmében ez nem is egy park, elvégre nincsenek nagy pusztái, de járdáin, valamint a mocsaras terület fölött cölöpökön álló hidai kiváló célpontjává teszik a természetben biciklizni vagy sétálni vágyók számára. Ezekről az ösvényekről sokféle madarat, lepkét és siklót lehet egész közelről megtekinteni, de vannak itt aligátorok is.

sawgrass lake park

Florida Holocaust Museum: Amerika egyik legnagyobb zsidó holokauszttal foglalkozó múzeuma található St. Petersburgban. A múzeum állandó kiállítása bemutatja, hogy miként terjedt az antiszemitizmus a második világháború előtt Németországban, hogy ezzel párhuzamosan hogyan szűkítették a nácik a zsidók jogait, majd kitér a koncentrációs táborok rémtetteire. A kiállítás leginkább képekkel és audió vezetéssel informál, de áll itt egy eredeti lengyel vagon is, amellyel zsidókat szállítottak haláltáborokba a háború alatt.


 

Salvador Dalí Museum: A szürrealista festészet legnagyobb alakjának műveit láthatod a Salvador Dalí Museumban. E múzeumnak van Európán kívül a legnagyobb gyűjteménye a spanyol festő munkáiból.

Salvador-Dali-Múzeum

Sunken Garden: A belvárostól nem messze, a 4. utcán található az Sunken Garden, egy messze híres botanikus kert. A harmincas évek óta fogad látogatókat, ezzel Florida nyugati partjának egyik első turisztikai célpontja. A kertben ma több, mint 50 ezer trópusi növényt látni, emellett vannak itt chilei flamingók és különféle lepkék is.

St. Petersburg térképe

 

Szállás St. Petersburgban? Itt foglalhatsz:
Booking.com